Skip links
WebNL

WebNL: Wat denk je zelf?

Share
We zijn een beetje eigenwijs en we willen alles van je weten! Anders kunnen we ons werk niet doen…

Bij WebNL creative studios halen ze graag de onderste steen boven voor de creatie van een powerbrand, een knallende campagne of een online oplossing die echt impact heeft. We maken graag alles mooier en beter, zeggen de creatieve geesten van het bureau. Met een knipoog, want lol maken hoort erbij. Een glijbaan in de kantoortuin? Tuurlijk!

Wat maakt een creatief bureau nóg creatiever? Dat is een omgeving waar de levensvreugde vanaf spat. Om die reden huist WebNL in zijn eigen creative studios in Stellendam. Te huur voor inspirerende sessies, maar vooral een thuisplek die henzelf een dikke glimlach bezorgt.
“Vreugde zet je energie aan en brengt je bij lagen waar je anders niet komt. Daarom werken we hier zo,” zegt oprichter en eigenaar Pieter Struik over het decor van XL-denksporten en serieus speeltuig met een houten auto als eyecatcher. Over de bar met keuken: hier bereidde kok Pierre Wind een perfect diner voor een gezelschap honden en katten. Gezellige chaos voor een dijk van een campagne.

Bij diepere lagen komen. Dat is wat het team van WebNL ook doet bij zijn opdrachtgevers. Hoe? Door ze per definitie het gehele hemd van het lijf te vragen. Dus niet ‘U vraagt, wij draaien’, stelt marketing consultant Geke van Gurp. Wel ‘Wie ben je, waar wil je heen, waarom dan en waarom ben je daar
nog niet?’
Pas als de diepere lagen openliggen, gaan er oplossingen gebouwd worden. Pieter: “Dat is niet een trucje van ons, we menen het oprecht. Van de grond af samen aan de slag, de beste methode om maximaal resultaat te behalen.”

Daar weten ze in de Rotterdamse haven alles van. Toen WebNL in opdracht van een tweetal bedrijven de vette campagne heldenvandehaven.nl creëerde om mensen te interesseren voor werken in de haven, ontplofte de e-mailbox. Wegens enorm succes werd de campagne tijdelijk stilgelegd om alle aanvragen te verwerken. Geke: “En het verhaal gaat verder want de gemeente Rotterdam,
Havenbedrijf en Deltalinqs haakten aan en zo creëerden we werkeninderotterdamsehaven.nl waar inmiddels dik tachtig bedrijven bij zijn aangesloten. Zo kan het gaan…”

In de Maassilo op Zuid bevindt zich de tweede vestiging van WebNL. “We zitten graag in de buurt van onze klanten. Als je echt wilt samenwerken, een organisatie echt wil doorgronden om succesvol te zijn, dan is het fijn dat je dichtbij bent. We gaan ook uitbreiden richting Utrecht,” zegt Pieter. De groep opdrachtgevers is gemêleerd. “Wij kunnen voor iedereen werken en dat doen we ook. Als het maar
creatief is en met online en communicatie te maken heeft, dan kunnen wij dat.”

WebNL heeft daarvoor alles in eigen huis. Bij de club van ambitieuze professionals horen consultants, strategen, ontwerpers, marketeers, developers, fotografen, videografen en nog veel meer creatieve geesten. Techniek en creatief in een one-stop-shop voor marketing en communicatie.

De saamhorigheid van dat team zorgt mede voor de vele langdurige relaties. Pieter: “Dat een ondernemer belt en zegt ‘Wat denk jij, wel of niet mijn productie naar Azië verhuizen…?’ is doorgaans geen materie voor je communicatiepartner. Dat wij wel op dit niveau worden betrokken, maakt dat we echt verschil kunnen maken.”

WebNL creative studios • Deltageul 101, 3251 NG Stellendam
info@webnl.nl www.webnl.nl