Skip links
Jumbo Golf Rotterdam

Jumbo Golf, sidekick voor ondernemers

Share

Jumbo, de bekendste golf- en hockeywinkel in town, is ook de sparringpartner voor bedrijven die een sportevenement willen organiseren. ,,Elke samenwerking is een win-win,” zeggen Stijn Rhodes en Jelle van Ettinger, de gezichten van Jumbo Golf Rotterdam.

Golfen is ondernemen, weten Stijn en Jelle. Vraag dat maar aan Jumbo Golf, de bekende sportwinkelketen van het oer-Nederlandse bedrijf. Naast dat ze een groeiend legioen golfliefhebbers voorzien van nieuw materiaal om hun sport te beoefenen en van kleding en accessoires, is hun kennis gewild bij de organisatie van talrijke events. ,,We roeren ons steeds meer in B2B want we kunnen als Jumbo Golf veel betekenen voor de zakelijke markt.”

Niet alleen golf

Het is zeker niet alleen golf wat de klok slaat bij de organisatie met zijn veertien sportwinkels in Nederland. Er zijn al twee vestigingen – Amsterdam en Kerkrade – die het nieuwe concept uitdragen waarin golf, hockey en wintersport zijn vertegenwoordigd. ,,Drie sporten onder één dak hebben we dit jaar voor het eerst toegevoegd. Uiteindelijk willen wij dat het grootste deel van onze winkels meerdere sporten onder één dak zal hebben.”

Ondertussen breidt het aantal winkels uit. Recent werden Nieuwerkerk aan den IJssel – Golfpark Hitland – en Rijswijk ingelijfd. De eerste voor golf, de tweede voor golf & hockey. Stijn: ,,Combinatiewinkels voorzien in een grote behoefte. We zien dat de jongere generatie vaak voor het hockeyassortiment komt, terwijl ouders en grootouders de golfafdeling bezoeken. Wij willen in onze winkels het familiegevoel creëren en streven ernaar iedereen te kunnen voorzien.”

passie voor de sport

Passie voor de sport, dat is wat de teams van Jumbo Golf & Hockey uitstralen, zeggen Stijn en Jelle. ,,Als jong team van Jumbo Golf Rotterdam zijn we elke dag bezig om beter te worden. In ons werk, maar ook in de sport. Een eerlijk antwoord is dat ons werk onze passie is. Ieder van ons wil beter worden. Daarin investeren we als organisatie elke dag. Dat voelen en weten ook onze klanten. Jumbo Golf is partner van de Nederlandse Golf Federatie, dat zegt wel iets. We begrijpen waarvoor onze klanten komen. Verkoop is één, een goed advies is nog veel belangrijker. Dat heet service.”


Stijn, storemanager van de vestigingen in Rotterdam en voorheen van de hockeywinkel in Rijswijk, is de man die sport en zakelijk golfend Randstad verbindt met Jumbo. De winkelketen heeft samenwerkingen met golfbanen, hockeyverenigingen en wil ook samenwerkingen starten met de skiverenigingen. In de eigen drukkerij van Jumbo worden hun logo’s geprint op onder meer kleding, tassen, accessoires en giveaways.
,,We helpen onze partners tevens om hun evenementen te organiseren, kunnen iets betekenen in sponsoring en staan hen bij met advies. Door samen met Jumbo Sports op te trekken, kunnen onze partners bijvoorbeeld een mooie golfdag neerzetten Wij staan open voor veel mooie, nieuwe samenwerkingen.”

Re-DNA