Skip links
K-tainer, groene missie

K-tainer, speciaalzaak met een groene missie

Share

K-tainer is misschien niet de grootgrutter, wel de moderne speciaalzaak die houdt van zijn product en veel energie steekt in vernieuwing. ,,Een klant van K-tainer is zeker geen nummer. We dragen de K van kwaliteit in onze naam. Vergroening hoort daar ook bij.”

Aan de rand van Heijplaat is K-tainer aan alle kanten omringd door containers. Al 23 jaar vormen de stalen dozen haar core business. Inkoop, verkoop, verhuur, modificeren en containertransport, daarmee is het nog altijd particulier geëxploiteerde bedrijf van Kees Kamerling een bekende speler in de containerbranche geworden. Maar K-tainer wil met de tijd meegaan en is een reis in verjonging, verduurzaming en groei begonnen die uiting geeft aan haar drang naar kwaliteit.

Erwin Bras en Ronald Vrijenhoef maken deel uit van de nieuwe lichting die bij K-tainer aan de slag is gegaan. Beiden afkomstig uit de autobranche, nu verknocht aan de containers. ,,Misschien geen sexy materiaal dat emotie oproept, zo’n stalen doos, maar de reis die je ermee maakt wel. Het gaat om relaties, mensen doen zaken met mensen en hoe we onze business doen, maakt het mooi.”

Transitie

K-tainer bevindt zich in een transitie. ,,We gaan van 1.0 naar 2.0,” zeggen CCO Ronald en Erwin, werkzaam als Sales Executive. Die trip is gedreven door innovatie en zorgt voor een grote inhaalslag op het gebied van onder meer digitalisering. Er is een webwinkel gekomen waar de klanten van K-tainer kunnen kiezen uit nieuw, gebruikt of huur in de categorie 8 tot 45 ft. Het gaat om innovatieve en duurzame containers voor de lokale en internationale markt.

Groene missie

Hoe bespaar je CO2? Een vraag die K-tainer serieus heeft opgepakt. Als enige in de branche heeft zij een Lean & Green Star ontvangen voor haar one way-transportdiensten. ,,Containers komen niet leeg retour maar blijven achter. We bieden deze aan voor gratis gebruik gedurende een periode indien ze naar een bepaalde bestemming gaan. Het zorgt voor nieuw leven in een ander land en betekent dat we bedrijven kunnen helpen met het verbeteren van hun CO2-footprint. Alles bij elkaar zijn we bezig aan een groot bewustwordingsproces, dat is de groene missie met een win-win voor iedereen.”

Kwaliteit vertaalt zich ook in eigen gecertificeerde IICL-inspecteurs. Alle containers worden door hen gecontroleerd en gefotografeerd zodat klanten een goed beeld van de boxen hebben. ,,Dat is transparantie bieden,” aldus Ronald en Erwin.

Ze zijn misschien niet de grootste, maar wel de partij die wil voorlopen en relaties wil meenemen op de groene reis. ,,Juist als hypermoderne speciaalzaak onderscheid je je met additionele zaken en service. K-tainer wil heel graag dat voorbeeld zijn.”

K-tainer Trading B.V.  Zaltbommelstraat 10
3089 JK Rotterdam
nl@ktainer.nl  
www.ktainer.com/nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #12. Het volledige magazine is hier te lezen.