Skip links
Hijsoplossingen

Zwaargewicht in verhuur van hijsoplossingen

Share

Boels Industrial is de zwaargewichttak van het bekende verhuurbedrijf. De zakelijke klant kan er terecht voor een ruim assortiment specialistisch materiaal voor zelfs de aller ingewikkeldste klussen en projectmatige uitdagingen. “Voor elke specifieke vraag zoeken we gepaste hijsoplossingen,” zegt manager Michiel Thijs.

Voor grote scheepswerven, petrochemie, kraanverhuurders en andere grote jongens in de industrie en weg- en waterbouw is de hef & hijs afdeling van Boels een belangrijke partner. Het verhuurbedrijf in Dordrecht, gevestigd aan de Merwede, richt zich geheel op
de zakelijke klant. Michiel Thijs: “Voor alle materiaal dat benodigd is voor hef- en hijswerkzaamheden kunnen zij bij ons aankloppen. Boels Industrial is de one-stop-shop partner voor huuroplossingen.”

Boels nam de specialist Hef & Hijs Nederland samen met industrieverhuurder Abird in 2018 over. Michiel: “Een sterke naam, want iedereen kent Boels.” De hoofdvestiging van de zwaargewicht is sinds 2016 gevestigd op een mooie zichtlocatie op het industrieterrein aan de Merwedestraat. “We zien regelmatig onze hijsoplossingen voorbij varen,” zegt Michiel.

Hijsoplossingen

Dat specifieke materieel – nieuwe en moderne machines – is de trots van Boels Industrial, dat ook twee Hef-Hijs vestigingen in Duitsland heeft. De grote hal en het buitenterrein herbergt een stevige berg takels van één tot zestig ton en alles daartussen. Tot lengtes van twintig meter die 400 ton de hoogte in kunnen tillen en andere hijssystemen. De hoeveelheden zijn al even indrukwekkend. Vanuit Boels Industrial gaan containers met honderden kleine takels en materiaal de weg op richting projecten van klanten. Dat alles ligt op voorraad in Dordrecht.

Onderscheiden

Michiel: “De beschikbaarheid, daar onderscheiden we ons echt in. Samen met de kwaliteit want we houden een korte levensduur voor het materieel aan. En mocht Boels Industrial iets niet in het assortiment hebben, dan investeren we in de aanschaf zodat we de klant altijd kunnen bedienen. We zijn een groot bedrijf, maar het is met ons altijd makkelijk schakelen.”

Het portfolio vertoont staaltjes die in the picture komen. Boels Industrial levert materiaal om grote sluisdeuren op hun plek te tillen, alsook aan kraanverhuurders die projecten aan het spoor uitvoeren. “Hoe mooier de uitdaging, hoe leuker. We hebben een ervaren team dat zich graag vastbijt in dit soort puzzels en altijd met een oplossing in de vorm van een hijsplan komt om de klant van het juiste materiaal te voorzien.”

24/7 levering

Behalve verhuur – de grootste poot – is Boels Industrial – VCA-P en ISO9001 gecertificeerd – ook het adres voor verkoop en service. De expert verzorgt keuringen van materiaal op locatie. Het familiebedrijf Boels is actief in zeventien Europese landen, waaronder sinds kort ook Finland. “We hebben overal depots van waaruit wij 24/7 kunnen leveren.”

Boels Industrial 
Merwedestraat 48R
3313 CS Dordrecht
industrial.hl@boels.nl  
www.boels.com/nl/dordrecht

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #12. Het volledige magazine is hier te lezen.