Skip links
Verzekeren

‘Verzekeren is geen doel op zich, maar een oplossing die moet passen’

Share

Peter Boeren en Jeroen Immerzeel zijn Risk & Insurance Consultants en eigenaar van Bright Insurance. Voor hun opdrachtgevers brengen ze risico’s in beeld, doorgronden ze bestaande verzekeringspakketten en begeleiden ze verzekeringstenders. ,,Niet alles is te verzekeren, zolang je maar weet welke risico’s je neemt…”

Met allebei zo’n twintig jaar ervaring als makelaar in het verzekeringswezen kennen ze de addertjes onder het gras. ,,De ouderwetse lettertjes onderaan, die bestaan nog steeds,” zeggen de twee compagnons. Twee jaar geleden besloten ze hun kennis te bundelen en een nieuwe organisatie op te tuigen die bedrijven helpt bij risico’s inschatten en hun verzekeringstaken. Met daarbij een lichte focus op haven, scheepvaart en logistiek. ,,Ons werkterrein is breder maar hier ligt onze historie en gaat ons hart net ietsje harder van kloppen,” zeggen Peter en Jeroen, die hun kantoor hebben middenin de Waalhaven.

De aanleiding om voor henzelf te beginnen, kwam uit diezelfde hoek. ,,We kregen steeds vaker de vraag van bedrijven om ons licht te laten schijnen over hun verzekeringspakketten. Zelf hadden ze er niet voldoende verstand van en/of ook niet de mensen in huis die dit zouden kunnen doen. Het is vaak het bekende ondergeschoven kindje. Ooit het pakket afgesloten, daarna de kast in en geen prioriteit.”

De consultants kijken naar het volledige risicoprofiel. ,,Vestigingen, personeel, gehanteerde voorwaarden, werkzaamheden: we controleren álles. Dat brengen we in kaart om daarna de bestaande verzekeringen ernaast te leggen. Zijn ze in overeenstemming, is het pakket passend of zijn aanpassingen nodig? Achterstallig onderhoud, noemen we het. Ons voordeel is dat we onafhankelijk zijn. We zitten niet op de stoel van de tussenpersoon en/of de makelaar, maar houden de spiegel voor. We zijn bovendien vechtertjes die ergens hun tanden inzetten, net zolang tot het geregeld is.”

Belangrijk, zeggen Jeroen en Peter want de praktijk laat zien dat risico’s overal op de loer liggen. ,,Gelukkig gaat er heel veel goed, ook in de haven, en komen partijen er vaak nog wel samen uit als er iets misgaat maar er gaat ook weleens serieus iets fout. Dan moet je verzekeringspakket op orde zijn en moet je tussenpersoon en/of makelaar er voor je zijn. Daarom is een tussenpersoon en/of makelaar die jouw branche kent en op de hoogte is van jouw ontwikkeling als bedrijf, een must.”

De binnenvaart, de offshore… elk terrein kent zijn eigen risicofactoren, willen ze maar aangeven. En zij, als Risk & Insurance Consultants, zitten er bovenop en weten waar de gespecialiseerde makelaars zitten. ,,Als je allemaal dezelfde taal spreekt, dat helpt. Verzekeren is geen doel op zich, maar een oplossing die moet passen als een huis. Of in sommige gevallen als een schip.”

Bunschotenweg 134
3089 KC Rotterdam
Jeroen@brightinsurance.nl
brightinsurance.nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.