Skip links
Racen

Racen als Verstappen en Hamilton

Share

Beginnend coureur? Of al de stalen zenuwen van een Max Verstappen of Lewis Hamilton? Bij Racesquare zijn alle niveaus welkom om hun rijtalenten op het F1-circuit te testen. ,,Het is het leukste bedrijvenuitje. Vol dynamiek, spanning én ontlading,” zegt Björn Ouwehand.

Racesquare Rotterdam – pal tegenover de Kuip – is niet de eerste vestiging van de racesimulatie keten, maar wel meteen de grootste. Zestig simulatoren en vier motionsimulatoren die je alle bewegingen laten voelen, staan paraat voor snelheidsduivels die in de slipstream van Formule 1-held Max Verstappen hun eigen skills willen ontdekken of perfectioneren, want meedoen kan in diverse categorieën, zegt Björn Ouwehand. ,,Qua moeilijkheidsgraad: soft, medium en hard.”

Racesquare Rotterdam is naast individuele bezoeken door jong en oud een steeds populairder fun-uitje voor bedrijven. Groot voordeel is volgens Björn dat zestig mensen tegelijk kunnen plaatsnemen in de coureursstoelen voor een volledige race experience. ,,Voor grotere groepen is er in die tijd een ander programma, bijvoorbeeld een clinic, een Formule 1-quiz, een masterclass door autocoureurs en Racesquare-ambassadeurs Tim of Tom Coronel, een diner of een van de andere activiteiten in het Hollywood Event Center. En daarna kunnen zij de eerste groep gaan aflossen.”

Racesimulator

Geen officiële start echter zonder eerst het praatje van de race marshall die het peloton door de koptelefoon uitleg geeft over het spel en de werking van de simulatoren. Tijdens de race is de marshall er continu bij om alles wat er op het circuit gebeurt van commentaar te voorzien. Na de kwalificaties die de startposities bepalen, gaat het los. ,,Het gaat er heel fanatiek aan toe wat de spanning erin houdt. Snelle tijden, gedurfde inhaalacties, uit de bocht vliegen, auto’s die geraakt worden… alles krijgt commentaar maar ook de coureurs kunnen onderling praten via de talk button. Na afloop volgt een officiële prijsuitreiking met podiumceremonie en fotomoment voor de nummers één, twee en drie.”

Ook de grote namen in de sport doen aan simulator racen, zegt Björn. ,,Het is een belangrijke training en voorbereiding voor veel coureurs. Ook Max Verstappen schijnt regelmatig plaats te nemen achter de simulator om bijvoorbeeld een circuit te verkennen. Onze high-end simulatoren zijn van een categorie waarop ook zij trainen. Maar iedereen kan komen racen hier, met of zonder ervaring. De enige voorwaarde is dat je minimaal 145 cm groot bent om goed bij de pedalen te kunnen komen.”

Er zijn verschillende arrangementen te boeken, van racen en dineren of lunchen tot de ‘ultimate experience’ met tweemaal een uur racen, diner en podiumceremonie. Björn: ,,Online te boeken of via onze experience manager Britt Winde. Zij zorgt binnen 24 uur voor een goede offerte. Bedrijven worden volledig ontzorgd.”

Racesquare

Racesquare heeft in totaal zeven vestigingen. Die zijn naast Rotterdam in Utrecht, Alkmaar, in het stadion van PEC Zwolle, Zandvoort, Hoorn en in Almere. De laatste twee zijn franchisevestigingen. De Racesquare van Zandvoort, die zich pal naast het circuit bevindt, wordt op dit moment verbouwd en uitgebreid. ,,Elke vestiging heeft echt zijn eigen sfeer en dynamiek.”

Racesquare Rotterdam
rotterdam@racesquare.nl
Cor Kieboomplein 513
3077 MK Rotterdam

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.