Skip links
Office Furniture

‘Ander stofje, andere kleur… Alles kan’

Share

Als een living showroom staat het markante pand van Schaffenburg Office Furniture langs de A16 in Zwijndrecht. ,,Dit ís ons visitekaartje. Alles wat je ziet, is leverbaar.” Wouter en Heiko Wijnbergen over zelf produceren, uitvinden, nieuwe lijnen en mooie projecten.

Wouter en Heiko zijn samen met hun zus Marieke de tweede generatie Schaffenburg Office Furniture. Hun grootvader runde in Rotterdam een winkel in kantoorinrichtingen. Deze werd overgenomen door zijn zonen, onder wie de vader van Wouter, Marieke en Heiko. Deze Reinier ging, toen hij en zijn broers ieder hun eigen weg kozen, verder met Schaffenburg Office Furniture als producerende groothandel van meubilair voor de zakelijke markt. De dagelijkse leiding hiervan is sinds 2018 in handen van Wouter, Marieke en Heiko Wijnbergen.

De donkergrijze kubus aan de snelweg met zijn eigenzinnige open inrichting is alles wat Schaffenburg ademt. De toren is een 3000 m2 grote showroom waar zowel de hardlopers uit de collectie als nieuwe modellen staan. De rondgang leidt langs een prototype van een organisch gevormde en in hoogte verstelbare vergadertafel. ,,Het schijnt dat je staand sneller vergadert. We zijn het aan het testen.”

Schaffenburg levert via zijn dealernetwerk onder meer systeemmeubilair, bureau- en conferentiestoelen, meubels voor kantines, directiekamers en wachtruimten. Alles binnen de divisie Schaffenburg Snellever is razendsnel leverbaar vanuit het eigen distributiecentrum. ,,Direct uit voorraad, in een aantal vaste afmetingen en kleurstellingen.”

Kantoormeubilair

In de tweede lijn, de projectcollectie, is juist álles mogelijk qua stof, kleuren en afmetingen. Ofwel ‘U roept, wij draaien’. Die producten ontstaan in samenwerking tussen het eigen designteam en de eindgebruiker en vaak ook architect. ,,We ontwikkelen onze eigen mallen en modellen en zoeken daar de beste productielijnen bij.

Een rondgang door de showroom is een inspiratietoer langs sferen, trends en ambachtelijkheid. Elke verdieping heeft zijn eigen kleur, dessins en materialen.,,We zijn een one-stop-shop zodat we onze klanten een totaalpakket kunnen bieden. Onze kracht is dat we van A tot Z meedenken voor maatwerk.”

Wat ze zeker ook laten zien, is dat standaard mag maar absoluut niet hoeft. ,,Je kunt heel veel doen met opstellingen en met kleuren.” Een tien meter lange vergadertafel? Een zit-sta-hulp? Ovaal bureau? Een eenpersoons of meerpersoons soundproof pod? Akoestische huisjes voor twee, vier of zes personen? Het is er allemaal. Toch naar iets unieks op zoek? Dan kan het zomaar worden ontwikkeld. ,,Goed kantoormeubilair is belangrijk, want het maakt mensen gelukkiger en productiever. Alle reden dus om je daar goed in te laten voorlichten.”

Schaffenburg Office Furniture
frontoffice@schaffenburg.nl
Wattstraat 2-4
3335 LV Zwijndrecht

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.