Skip links
Housing and Yachting

Met Housing & Yachting In zee voor de absolute pareltjes…

Share
Een luxe jacht met gym en heliplatform charteren in Griekenland? Of een villa met infinity pool op Ibiza kopen of verkopen? Michel Velthuizen van Housing & Yachting is een samenwerking aangegaan met het internationale Engel & Völkers Yachting & Real Estate. Én is recent verkooppartner geworden van Salut Boats uit Nederland. Dat betekent nóg meer pareltjes in het portfolio.

Hij is de Personal Assistent voor wie wil verkopen, kopen, charteren of verhuren, geeft Michel aan. Veelal in de high-end markt wel te verstaan want we hebben het hier over jachten en boten en huizen die huurders en kopers wat te bieden hebben en dat is misschien nog wat zachtjes uitgedrukt. “Het is een markt waar een vertrouwensrelatie zeer op prijs wordt gesteld. Overigens zijn we ook buiten dat allerhoogste segment actief,” zegt Michel.  

“Het is een markt waar een vertrouwensrelatie zeer op prijs wordt gesteld”

Michel Velthuizen van Housing & Yachting
Housing and Yachting
Met jarenlange ervaring kent hij de regels van de business op dit niveau. Net als Engel & Völkers Yachting & Real Estate, een gerenommeerde naam in de verhuur en verkoop van yachting en housing. “De organisatie is actief in zowel Europa als de Verenigde Staten en heeft een naam die deuren doet openen. Door de krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Bijvoorbeeld als deze een oogverblindend jacht in de internationale koop- of huurmarkt willen zetten. Want wat denk je van een charter in Zuid-Europese wateren? De Princess L is met zijn vijf hutten voor twaalf gasten, jacuzzi, gym, zwemplatform, heliplatform, cinema, spa en lift maar één voorbeeld een bekoorlijk aanbod. Inclusief zes man personeel voor het reilen en zeilen en in het laagseizoen voor iets meer dan 60.000 euro te huur. Oh ja, jetski’s en paddelboards zijn voorradig. Zeilfanaat? Ook in die categorie ligt het neusje van de zalm klaar voor vertrek. Zoals een jacht met zes hutten, sauna, jacuzzi, kajaks, SUP-boards en een arsenaal vissersbenodigdheden om zelf de avondmaaltijd bij elkaar te hengelen.

Als PA of vertrouwensman is Michel ook de persoon die ervoor kan zorgdragen dat het jacht naar de werf gaat voor onderhoud of reparatie. “Zo zijn we tevens de sidekick van de kapitein van het jacht of het management bij andere vragen. Een stuk service dat naadloos aansluit bij het aanbod in deze categorie. Een evenement op het oog inclusief luxe jacht? Schakel ons in, we kennen de weg.”

Op het terrein van housing is het aanbod eveneens bijzonder en dat hoeft niet per se in de meest exclusieve sector. Pareltjes bevinden zich in elk segment. Er zijn villa’s op zonovergoten eilanden alsook een met riet gedekte woonboerderij in Hollands polderland. “Onze organisatie heeft een groot en interessant netwerk. Er zijn niet heel veel partijen en zo stevig verankerd als Engel & Völkers Yachting & Real Estate die in deze grootte overal actief zijn. Dat heeft weer het voordeel dat je binnen dat systeem veel makkelijker en sneller kan schakelen. Klanten weten dat ze met een betrouwbaar bedrijf in zee gaan. En met een organisatie die hen alles uit handen neemt op basis van een vertrouwensband.”

Over wat de markt zo aantrekkelijk maakt, hoeft Michel niet lang na te denken: “Als je in dit segment op een jacht stapt, ben je dat jongetje in een speelgoedwinkel. Wat je verkoopt – of verhuurt – is emotie.” Binnenkort volgt meer nieuws want Michel zit met buitenlandse partijen aan tafel om de top in nieuwbouwjachten aan de man te gaan brengen. “Er komen leuke nieuwe samenwerkingen aan, nationaal en internationaal. Op eenzelfde level…”