Skip links
Factoring

Factoring brengt rust voor de ondernemer

Share

Als factoringmaatschappij is Factris de financiële rechterhand van bedrijven – klein én groot – in diverse sectoren. ,,Wij vragen altijd: waarom zou je het niet doen? Doordat Factris binnen 24 uur 90% van je facturen betaalt, heb je à la minute werkkapitaal en minder zorg,” zegt Nouri Verhoeven.

Factoring is tegenwoordig een alom geaccepteerde vorm van kredietbeheer, zegt Nouri Verhoeven van Factris. Waar tot een aantal jaren geleden de ‘stille’ variant veelal actief was, daar hebben opdrachtgevers en klanten de dienstverlening nu breed omarmd en is factoring een gewoon onderdeel van de business geworden. ,,Omdat factoring laagdrempelig is. Er zijn een paar criteria, maar in principe kan iedere ondernemer instappen.”

Met factoring hebben ondernemers overzicht en rust, benadrukt hij. Facturen worden direct aangekocht en binnen 24 uur voor 90% uitbetaald waarmee de klant snel kan beschikken over zijn geld. De overige 10% wordt tijdelijk geparkeerd tot de debiteur de factuur heeft voldaan. ‘Jouw facturen, onze financiering’, zeggen ze bij daarom bij Factris dat drie vestigingen heeft in Nederland, alsook in Litouwen, Polen, Letland en België actief is.

De groep groeit hard. Dat komt mede door uitbreiding van zijn portfolio, maar vooral ook doordat factoring een algemeen geaccepteerde dienstverlening is geworden volgens Nouri. ,,Vroeger waren ondernemers soms een beetje huiverig om in te stappen. Want welk effect zou het hebben op de relatie met hun klanten? Dat taboe is er helemaal af en terecht. Wij bedrijven debiteurenbeheer op een heel klantvriendelijke manier want we blijven het verlengstuk van onze klant. Alles gebeurt in goed overleg.”

De voordelen voor de klant zijn volgens Factris overduidelijk. Voor een bedrag dat doorgaans schommelt tussen de 1,5% en 3% van het factuurbedrag neemt Factris het gehele kredietbeheer uit handen van de klant.

,,Wij zorgen dat de factuur klopt, houden de betalingstermijn van de klant aan en verzekeren de factuur tegen faillissement en wanbetaling. En de ondernemer kan door met zijn eigen business. Je neemt niet alleen factoring af, het is een alles-in-één-pakket dat Factris biedt.”

Veel klanten werken in het MKB, zegt Nouri. ,,Maar ook ZZP’ers leggen hun administratie graag bij ons neer. De paar criteria die Factris hanteert, zijn niet heel gecompliceerd. Klanten dienen minimaal zes maanden actief te zijn, B2B te factureren en vanaf 50.000 euro aan facturen op jaarbasis bij ons onder te brengen. Dus in principe zijn we er voor – bijna – iedereen.”

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #12. Het volledige magazine is hier te lezen.