Skip links
Axoft

Zo eenvoudig, zo Axoft…

Share

Tja, hoe simpel kan het zijn als je als klant kunt vertrouwen op een enorme berg kennis en ervaring in IT & Telecomoplossingen, want dat heeft Axoft al bijna dertig jaar. ,,Digitalisering en IT vormen het hart van elke organisatie. Axoft laat dat hart in de beste conditie kloppen zodat je als onderneming succes kunt hebben,” zegt business directeur Wim Milder.

Wie Wim Milder hoort vertellen over Axoft, ziet enthousiasme en een enorme drive om de expertise van zijn club naar buiten te brengen. Een gesprek over IT, Telecom en communicatie is dus een bevlogen relaas over energie, over digitale veiligheid, over monitoren, over hoogwaardige oplossingen en nog veel meer…

In het nieuwe onderkomen aan de Admiraliteitskade – ‘Fantastische plek voor een ras-Rotterdammer en Feyenoorder’ – houden de medewerkers continu de vinger aan de pols. ,,Daar wordt gemonitord, noem het de hartbewaking,” wijst Wim. Gezond houden van dat vitale orgaan, daar gaat het om. Anders gezegd: klanten moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving.

 ,,Het mag never een infarct worden. Wij voorkomen dit door te werken met topproducten waar omheen we eigen IT- en Telecomdiensten hebben geplaatst. Axoft werkt samen met de grote namen in ons veld, is Strategisch Partner van KPN en Microsoft Cloud Solutions Partner.”

De kracht van Axoft zit ‘m volgens Wim in de sterke combinatie van IT- en Telecom-diensten onder één en hetzelfde dak. Daarvoor staan meer dan 70 mensen dagelijks paraat. De nadruk in alle bezigheden ligt op veiligheid en betrouwbaarheid.

,,Security gaat tegenwoordig alleen máár over beveiliging. Naar ons idee is hier nog steeds heel veel te winnen voor elk MKB-bedrijf want als ze weten binnen te dringen, dan is het leed soms niet te overzien. Dus niet roepen ‘wat moeten ze nou met mijn data?’, vroeg of laat is iedereen een keer aan de beurt.”

Door grotere IT-oplossingen ook voor kleinere bedrijven beschikbaar te maken, wordt hun digitale wereld veiliger. ,,Wij voegen al die topproducten van de topleveranciers met wie we samenwerken bij elkaar en zorgen dat het wordt onderhouden, dat het veilig is en dat voor meer dan tweeduizend kleine én grote klanten.”

Axoft waakt over de digitale omgeving van steeds meer bedrijven bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven. ,,We doen veel in de logistiek in de scheepvaart. Van terminals in de haven tot rederij, expediteur, et cetera… Onze ervaring daar heeft zeker zijn voordelen. Als er wat gebeurt, in dat hart, dan is het belangrijk dat het snel wordt opgelost en de veiligheid is gegarandeerd.”

Glasvezelverbindingen, mobiele telefonie, telefooncentrale in de cloud of een cloud-werkplek die wordt geserviced: Axoft heeft oplossingen op alle terreinen. ,,Onze ambassadeurs zeggen tegen relaties: ‘Als je problemen hebt, moet je eens met Axoft praten… ‘ Zo eenvoudig is het.”

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #12. Het volledige magazine is hier te lezen.