Skip links
Baker Tilly Hudig & Veder’s

Baker Tilly & Hudig Veder’s: de devil zit altijd in de details

Share
Internationaal accountancy- en adviesorganisatie Baker Tilly is sinds enige tijd de sidekick van Hudig & Veder’s CFO Patrick Schijff. “Ik wil alle financiële risico’s in kaart hebben,” zegt hij over de samenwerking. En waarom Baker Tilly? “Omdat we simpelweg alle specialismen in huis hebben,” zeggen Marisa Hut en Irene Peters namens de organisatie.

Toen Patrick Schijff het stokje had overgenomen bij het ruim 200 jaar oude familiebedrijf Hudig & Veder – Agenturen, (Break)bulk, Chartering – wist hij één ding zeker. Dat was: alle kaarten en risico’s op tafel want een goed geïnformeerd CFO is op zijn toekomst voorbereid. “Van een gerenommeerd bedrijf wordt verwacht dat het voldoet aan alle wet- en regelgeving en die is voor de zeevaart behoorlijk ingewikkeld. Om het 100% goed te doen, heb je hulp nodig van een specialist en die heb ik gevonden in Baker Tilly.”

Baker Tilly is een vooraanstaand adviesbureau met meer dan honderd jaar historie in Nederland. Elke vestiging is aangesloten bij het wereldwijde netwerk van Baker Tilly International. 39.000 professionals in 148 landen bij ruim 120 gelijkgestemde onafhankelijke organisaties. Irene Peters: “Lokaal kennen we onze weg, maar internationaal ook. Als Patrick morgenvroeg iets nodig heeft uit Frankrijk, dan is dat er op het gewenste tijdstip. Met de hulp van de lokale contacten in Frankrijk.”

Dat was een belangrijke reden om met Baker Tilly in zee tegaan, bevestigt Patrick: “Net onder de big four bovendien, maar wel in de top tien van zijn branche én, dat was mede doorslaggevend, één aanspreekpunt voor al mijn vragen.” Als internationaal tbw-specialist schoof Marisa direct aan bij Hudig & Veder, een logistiek dienstverlener met een grote staat van dienst. “Je wilt toetsen waar de haken en ogen zitten en waar aanpassingen gewenst zijn. Op welk vlak liggen wensen voor de toekomst? Samen met een aantal andere specialisten van Baker Tilly, ook internationaal, hebben we het plaatje compleet gemaakt.”

“BAKER TILLY DÉ SPARRING
PARTNER VOOR HUDIG & VEDER”

Vanuit die basis is een mooie samenwerking ontstaan. Even sparren, noemt Patrick het zeer regelmatige contact met de specialisten die kantoor houden in Fascinatio. Marisa: “Wetgeving verandert continu. In de business waarin Hudig & Veder actief is, zijn allerlei uitzonderingen van toepassing en die komen altijd met extra regels en voorwaarden. Als daarin wijzigingen optreden, is het voor de klant belangrijk om deze direct te weten. Als Baker Tilly zijn wij continu aan het schakelen met het buitenland, juist omdat elk land zijn eigen afwijkingen, deadlines, tarieven et cetera heeft.” Wat de organisatie van Hudig & Veder nog meer uitdagend maakt, is de holding waarbinnen het resideert. Patrick: “Bedrijven gaan in de verkoop, nieuwe worden aangetrokken waardoor een andere situatie ontstaat. Er liggen overdrachtsvragen. En de devil zit altijd in de details. Kortom, ook op dit vlak wil je als CFO een partij met bewezen kennis van zaken aan je zijde.” Irene: “Het geheel is lastig te overzien voor een groot bedrijf als Hudig & Veder met zoveel verschillende diensten en meerdere ondernemingen. Die complexiteit vraagt om brede dienstverlening. We hebben specialisten die alles weten van btw of vennootschapsbelasting, maar ook experts op het gebied van arbeidsrecht en mensen die systemen toetsen op voldoende veiligheid. Hudig & Veder biedt een geolied totaalpakket om lading van A naar B te brengen, Baker Tilly is het equivalent in de fiscale praktijk.”
BAKER TILLY • Fascinatio Boulevard 260, 3065 WB Rotterdam
rotterdam@bakertilly.nlwww.bakertilly.nl