Skip links
Breakbulk

PROJECT DEDICATION AT MSC

Share
Dit bewijst MSC met een toegewijd team voor bijzondere lading. “Qua gewicht en afmeting is onze vloot de maat, niet onze denkwijze. Wij hebben altijd een creatief antwoord voor alle types van buitenmaatse en extra zware lading,” zegt Bob Langerak, Manager Breakbulk.

Zijn team bestaat uit specialisten die ieder op hun eigen terrein uitblinken. ,,Dat zorgt ervoor dat wij als team presteren en weten dat wat wij verkopen ook echt mogelijk is. Wij zijn niet alleen verkoper, maar vooral adviseur. Van het eerste begin in de ontwerpfase tot bij het uitladen op bestemming zijn onze eigen mensen erbij om te begeleiden,” zegt Bob Langerak. Hij is sinds zes jaar werkzaam bij MSC, het familiebedrijf dat groot is geworden met containervervoer. MSC opereert wereldwijd en heeft een netwerk van 675 kantoren. Lokale expertise is overal aanwezig om advies te geven, waar en wanneer de klant het maar nodig heeft.

Bob en zijn team opereren binnen MSC Nederland als de kleine vliegende keep voor project cargo, de vervoersopdrachten die buiten de standaard vallen waaronder zeer heavy weight en extra groot. Bob: ,,Wij gaan extremen niet uit de weg.” De groei zit erin. Ook letterlijk want regelmatig gaan breedte- en zwaarterecords qua lading aan diggelen. 

In de portfolio van zijn afdeling Breakbulk staan knappe staaltjes. MSC maakte voor het eerst het vervoer van overmaatse en loodzware kraan delen op containerschepen mogelijk. ,,Dit was niet eerder op deze manier vertoond, maar wij wisten dat het kon. Het werd een succesverhaal en een mooi voorbeeld van de typische MSC-aanpak. Wij zien geen hobbels, wel uitdagingen.”

Hoe vindingrijk het team te werk gaat, blijkt uit de opdracht voor het vervoeren van een lading met extreme breedte dat met een drijvende kraan in het ruim moest worden geplaatst. De challenge zat hem in de geringe bufferruimte tussen lading en scheepswanden. Bob: ,,Deze was miniem. De oplossing om zonder schade de lading in het schip te laden, is gevonden in een paar op maat gemaakte stootkussens die op de lading bevestigd werden. Deze vormden een uitstekende buffer en hiermee werd elk risico op schade voorkomen. Zodoende proberen wij creatieve en kostenefficiënte oplossingen te vinden voor de uitdagingen van onze klanten in het vervoeren van project cargo.”

Al het technische- en ontwerptalent bevindt zich in eigen huis wat ook meteen de kracht is van het team. ,,Daardoor kunnen wij opdrachten tot in de kleinste details uitdokteren. Als wij zeggen dat het kan, dan kan het ook doordat wij al ver in het voortraject meedenken.” 

,,Ook tijdens het transport en bij aankomst bieden wij begeleiding. Wij hebben gespecialiseerde teams over de hele wereld die dit soort projecten begeleiden. Hierdoor hebben onze klanten altijd één lokaal aanspreekpunt.” MSC beschikt over een grote eigen vloot. Om lading naar de laadplaats te brengen of te lossen, assisteert MSC ook bij het transport over de weg en/of het water. Bob: ,,Met al onze kennis, ervaring en ons uitgebreide netwerk lukt het MSC om zelfs de meest uitdagende projecten succesvol te maken.” 

Meer weten? MSC is aanwezig op Breakbulk Europe 2024, Hall 2, stand 2A21 & 2A20-B21, 21-23 mei in Rotterdam Ahoy.

Blaak 555, 10-13 etage
3011 GB Rotterdam 
NL356-rtm.bbk@msc.com
MSC

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.