Skip links
Terminal-stop

HDR: een extra terminal-stop in ‘s Gravendeel

Share

Henk de Regt heeft voor een varia aan logistieke uitdagingen een oplossing, daarom HDR Solutions! Pas drie jaar bezig maar nu al een grote naam in het lossen en herladen van vrachten schadeauto’s, in containeropslag en in Maintenace & Repair.

,,Kijk,” wijst Henk de Regt in ’s-Gravendeel naar het terrein van HDR Solutions aan het water van de Dordtsche Kil. Dit is HDR Inland, de logistieke haven van de firma voor de Hoeksche Waard waar de opslag en overslag van containers, pallets en goederen plaatsvindt voor rederijen, cargadoors, expediteurs en ladingeigenaren. ,,Een logische toegangspoort naar het achterland want waarom zou alles in Rotterdam moeten gebeuren, terwijl dit gebied veel voordelen heeft?”

Henk de Regt maakt zijn point want het bewijs ziet hij in de snelle groei van zijn bedrijf dat hij in november 2020 begon. Het was min of meer toeval dat op deze plaats alles op zijn plek viel. ,,Na mijn opleiding aan het STC ben ik aan het werk gegaan bij een groot expeditiebedrijf. Mijn broer nam kort daarna dit bedrijfspand in ’s-Gravendeel over inclusief de logistieke onderneming die erin was gevestigd. Of het iets voor mij was? Ik durfde dat avontuur wel aan.”

Zijn grootste klant kwam al snel na een bericht op LinkedIn. Containers vol schade-auto’s in het hogere segment uit de Verenigde Staten gingen gelost worden bij HDR Solutions om ze daarna per trailer verder te transporteren naar Oost-Europa. Inmiddels arriveren maandelijks circa zeventig containers op het terrein. ,,Leuke business want je weet nooit wat er achter de deuren zit.”

Terminal Hoeksche Waard

Twee jaar terug werd die business uitgebreid met de opslag van lege containers op het terrein aan het water. De eerste 750 m2 die hiervoor werd gehuurd, bleek al snel te weinig. Er kwam extra ruimte. Een grote kraan deed zijn intrede waarna ook het bargen van volle containers werd opgepakt. Nu worden al zo’n 700 containers op maandbasis vanaf deze plek gedistribueerd.

Henk: ,,Deze containers komen via de Rotterdamse haven het land in en varen door naar ’s-Gravendeel. Al onze containers komen nu over water in plaats van op trucks over de weg. Een groot voordeel want één boot kan de lading van vijftig vrachtwagens in één keer brengen. Door die weg-kilometers uit te sparen, bespaar je enorm veel CO2. 

Geografisch gezien zitten we goed: aan de vaarroute richting Moerdijk en Antwerpen plus dichtbij de snelwegen wat het wegtransport naar het oosten makkelijk maakt. Voor het scheepverkeer zijn we een extra stop geworden.”

Dat komt mede door de nieuwste Maintenance & Repair service: het repareren en schoonmaken van containers die vanuit de havens leeg in ’s-Gravendeel worden gedropt bij HDR. Na een onderhouds- en reinigingsbeurt zijn ze weer klaar voor de verhuur. ,,Onze wachttijden zijn in vergelijking met de grote terminals korter zodat ze sneller door kunnen,” zegt Henk.

Zijn team van achttien medewerkers is lekker internationaal. ,,Een mooie mengelmoes die qua taal zijn mannetje staat in grote delen van de wereld. Met elkaar kunnen we bergen verzetten want elke dag brengt nieuwe logistieke uitdagingen.”

Griendweg 6
3295 KV ‘s-Gravendeel
Info@hdrsolutions.nl
hdrsolutions.nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.