Skip links
Vaatwasser

‘Een vaatwasser op hoogte, veel praktischer…’

Share

Je gaat naar Grando als je goede kwaliteit én goed advies wilt over een nieuwe keuken of badkamer, zegt Lijnart Schouten van Grando Hoogvliet en Grando Alexandrium. ,,Mensen zijn geneigd om de vaatwasser naast de spoelbak te willen. Er zijn veel logischer plekken, ook voor de bestekbak. Daarom is dat advies belangrijk.”

,,Goed denkwerk vooraf zorgt voor een keuken of badkamer waar mensen heel lang plezier van kunnen hebben,” aldus Lijnart Schouten. Met dertig jaar ervaring in de keukenbranche weet hij exact waar de toegevoegde waarde zit. Bijvoorbeeld in de plek van de bestekbak. ,,Waarom zou deze onder het kookelement zitten? Niet praktisch, want tijdens het koken kan de ander er niet bij. Veel handiger is een plek dichter bij de tafel. We werken ook graag met veel ladeblokken. Ergonomisch, gemakkelijk en je kunt er makkelijk zware spullen in kwijt.”

Een vondst van deze Grando-ondernemer vanuit het begin is de vaatwasser op hoogte. ,,De vaatwasser wordt bijna altijd automatisch naast het spoelelement ingetekend. Ook: niet doen. Plan hem één kastje verder en er gaat een wereld voor je open. En als de vaatwasser op hoogte is ingebouwd, hoef je niet te bukken.  Zo wordt er dus veel makkelijker in- en uitgeruimd.” Het is die eigen visie die van zijn zaak een adviseur maakt. Of zoals Lijnart het zegt: ,,We nemen de klant mee in een soort reis en komen samen tot de ideale keuken of badkamer.”

Met 1000 m2 aan showroom in Hoogvliet valt er voor klanten volop te kiezen. ,,Van klein tot groot, in verschillende prijsklassen waaronder de luxe i-Luminate met zijn speciale verlichting. We zien een trend dat mensen meer willen betalen voor iets dat kwaliteit heeft. Een keuken waarin de nieuwste snufjes zitten zoals een kokend waterkraan en een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, is gewild. Gelukkig worden deze opties ook steeds betaalbaarder.”

Een andere upcoming trend is die van luxere werkbladen. Lijnart: ,,Vroeger vaak het ondergeschoven kindje, nu niet zelden de nummer één die het aangezicht van de keuken bepaalt. Verder hebben we alles in huis om de keuken geheel naar eigen wensen af te maken. Tegeltjes in alle kleuren en vormen, zoals kitkat-strookjes, honingraat, houtlook en nog veel meer. Eigenlijk is niks standaard.”

Dat gaat ook op voor de badkamers. Tegels, douchewanden, toiletpotten, regendouches, inbouwframes: alles is te zien in de showroom.  ,,Ons advies is altijd om alles in één hand te houden en demontage, montage en aanpassingen aan het leidingwerk bij ons neer te leggen. Wij weten wat we doen, doen het goed en de klus is snel geklaard. En tijdens het werk hebben klanten de beschikking over een nooddouche die we in de slaapkamer of andere ruimte plaatsen. Kunnen ze gewoon thuis blijven douchen.”

Watermanweg 33
3067 GA Rotterdam 
alexandrium@grando.nl
Grando Keukens Alexandrium

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.