Skip links
Ymatch

‘Het netwerk van Ymatch is groot’

Share

Voor de vakmensen die via Ymatch worden uitgezonden, ligt er een gespreid bedje. Bedrijven hebben te maken met een professionele intermediair. ,,We zitten op heel veel plekken in de haven, al zijn we niet altijd zichtbaar.”

DirkJan Kalkman begon als jonge recruiter en detacheerder op een paar m2 in de fabriekshal van zijn familie, Kalkman Machinebouw in Krimpen aan den IJssel. Begonnen met  niks, zoals hij zegt, staat hij nu aan het hoofd van detacheringorganisatie Ymatch en is het kleine kantoortje ingewisseld voor een locatie op bedrijventerrein Hoofdweg Capelle XL.

Het team van zeventien mensen houdt zich bezig met detacheren, uitzenden, werving & selectie en payrolling. Iedereen op zijn eigen kennisterrein, zegt DirkJan: ,,Metaal/industrie, elektro, installatie, bouw, office: elk segment heeft zijn eigen specialisten en is gericht op één type bedrijven. Ze weten daardoor goed waar ze het over hebben.”

Matchen is de core business van het bedrijf dat actief is in de grote driehoek van Den Haag, Utrecht en Breda, al zijn er ook weleens opdrachten uit andere regio’s. En binnen de business zijn techniek en bouw twee grote pijlers. DirkJan: ,,Inmiddels doen we ook veel op het gebied van commerciële vacatures wat het dienstenpakket nog leuker maakt.”

Ymatch is er voor iedereen binnen de techniek & commercie die op zoek is naar een nieuwe baan. Vast of als ZZP’er want die groep breidt zich gestaag uit: ,,Dat zijn ontwikkelingen die je overal in de markt ziet. Wat we ZZP’ers bieden, is een groot netwerk, binnen zeven dagen betaald worden en in principe altijd opdrachten. Ze hoeven niet zelf op zoek naar werk. Bovendien kunnen werknemers bij ons terecht voor het behalen van certificaten zoals VCA of werken op hoogte. Het is een gespreid bedje.”

Werkgevers vinden er een partner die de markt goed kent, werkt met ervaren en gekwalificeerd personeel of werving & selectie inzet voor het vinden van medewerkers. Zo hebben al heel wat vakmensen in de bouw en techniek alsook kaderpersoneel de weg gevonden naar een nieuwe plek of tijdelijke baan. 

Zeker ook in het grote werkgebied van de Rotterdamse haven. DirkJan: ,,We leveren veel monteurs aan technische bedrijven. De laatste tijd neemt ook de vraag naar kantoorpersoneel vanuit handelsbedrijven toe. Dus ongezien zijn we er behoorlijk actief.” 

Waar Ymatch ook zijn vleugels wil gaan uitspreiden, is in het land. Uiteindelijk wil het met twee extra vestigingen in het midden en zuiden naar een landelijke dekking toewerken. ,,Een mooi bedrijf waar wordt gegroeid en met plezier wordt gewerkt. Dat is de allergrootste ambitie.”

Schinkelse Baan 19
2908 LE Capelle den IJssel 
Info@ymatch.nl
Ymatch.nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #13. Het volledige magazine is hier te lezen.