Skip links
Bar Stroom

Bar Stroom – Bar met wereldview

Share

Bar Stroom in het voormalige zwemparadijs Tropicana is een lekker eigenzinnige nieuwe hotspot voor lunch, borrel, diner en evenementen. Met het mooiste uitzicht over de Nieuwe Maas…

Bar Stroom

Een borrel op het dek van Bar Stroom met zijn stoere containerbar, een event in de Dome tussen de grillige rotsblokken van het zwembad met zijn spektakelbanen van toen en erna bijvoorbeeld een zomerse pasta op het terras mét wereldview. Bar Stroom, die in april de knalblauwe deuren aan de Maasboulevard officieel opende, is in eerste instantie een horecalocatie maar door de samenwerking met buurman BlueCity zijn er volop andere mogelijkheden, zoals het organiseren van een netwerkborrel, receptie of een beurs met catering.

Bar Stroom en de ondernemers van Blue City genieten namelijk van hetzelfde vaarwater. Die is: zo duurzaam mogelijk zijn en worden. In de eigen BlueCity FoodHub in de kelder wordt volop geproduceerd waarvan Bar Stroom de vruchten plukt. Denk aan bierbrouwer Vet & Lazy die zijn graan uit het ‘buijtenland’ van Rhoon plukt en er hele mooie biertjes van maakt, zoals de Dubbel Wit Zomerfit. Bay Leaf is de partij die plant based naar een next level helpt met zijn döner kebab, shoarma en kofta. En goed nieuws voor iedereen die jaren terug al verslaafd was aan de oesterzwambitterballen van rotterzwam, gekweekt op koffiedik en koffieschilletjes: die zijn teruggehaald door Bar Stroom.

Chef Pepijn Schmeinck, ambassadeur van de Rotterdamse beweging Het Nieuwe Nassen – ‘Meer plantaardig op de borden!’ –, heeft de aanzet gegeven voor de menukaart van Bar Stroom. HNN gaat in de stroom mee om de jaarlijkse verspilling in de horeca stevig terug te dringen en staat voor plantaardig eten, lokaal en circulair. Tijdens een recente challenge gingen ook Stadion Feijenoord, Euromast en Koninklijke Spido de uitdaging aan en werd er met in totaal acht organisaties in de stad een vette 2300 kilo gered van de prullenbak.

Bij Bar Stroom zwemmen ze wat dat betreft voor de troepen uit door al meteen anders te koken en in te kopen. Bedrijfsleider Thibaud Ducoulombier: “We werken nauw samen met de circulaire foodondernemers hier in BlueCity en leveranciers die verspillingsvrij nastreven, zoals bakkerij Das Brot. We schenken heerlijke mocktails en cocktails van Roze Bunker, op basis van siropen die worden geproduceerd van B-fruit, dus de vruchten die net niet mooi genoeg zijn voor de gewone verkoop, en lokale kruiden. We hebben wijn in herbruikbare flessen van Retour de France, lokale thee van WilderLand: dus onze missie om verbeteringen te vinden, stroomt overal in door.”

Het terras op het dek, bovenop het voormalige buitenbad, is omgebouwd voor evenementen. Voor drankjes gaan de luiken open van de knalblauw geverfde container, een voormalige ‘CARU’ en rechtstreeks afkomstig uit de haven. “We kunnen hier zo’n 350 gasten kwijt,” zegt Thibaud.

Bar Stroom is in principe maandag tot woensdag beschikbaar voor evenementen, maar van donderdag tot zondag is dit het domein van alle Rotterdammers die willen komen genieten van het uitzicht én een lekkere hap. Thibaud: “Een kimchi-burger, falafal met flatbread. Kom gewoon proeven!”

Maasboulevard 102
3063 GG Rotterdam
info@barstroom.nl
www.barstroom.nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #14. Het volledige magazine is hier te lezen.