Skip links
Rif010

Rif010 – Golfsurfen in het stadshart

Share

Een wereldprimeur! Op zaterdag 6 juli 2024 is Rif010 officieel geopend. De opening is gevierd met een internationale surfwedstrijd, de Rotterdam Surf Open, waarbij zowel Nederlandse surfers als professionals uit het buitenland hebben deelgenomen. Vanaf heden is het surfen een centraal onderdeel van het Rotterdamse stadscentrum.

De groeiende populariteit van surfen blijkt uit de opkomst van surfpools over de hele
wereld. Een surfpool, een zwembad met een golfinstallatie en een speciaal ontworpen bodem, biedt ideale omstandigheden om te golfsurfen, onafhankelijk van de grillen van de zee. RiF010 is ’s werelds eerste stedelijke surfpool.

Volharden

Surfers kunnen terecht op twee verschillende spots: ‘de Baai’ voor beginners en ‘het Rif’ aan de kant van de Markthal voor meer ervaren surfers. De golven zijn hoger en sneller in ‘het Rif’. Een spectaculaire surfervaring is gegarandeerd. Edwin van Viegen, de visionair achter RiF010, begon ruim tien jaar geleden met het bedenken van het concept tijdens een lunch met uitzicht over de Steigersgracht. “Ik had zin om te surfen, maar geen tijd om naar het strand te rijden. Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn om híer te kunnen surfen?” Ondanks initieel scepticisme bleef Edwin volharden, geleid door de twinkeling in de ogen van anderen wanneer hij over RiF010 sprak.

Duurzaam en sociaal

Naast het bieden van een unieke surfervaring, streeft RiF010 naar duurzaamheid en sociale betrokkenheid. “De golfinstallatie en het strandhuis werken op duurzaam opgewekte stroom en er wordt nadruk gelegd op energiebesparing in het ontwerp. In de surfbar en het restaurant vind je bijvoorbeeld geen wegwerpartikelen en de shop verkoopt duurzaam geproduceerde surfboards. Daarnaast heeft Stichting RiF010 als doel om alle Rotterdamse schoolkinderen kennis te laten maken met golfsurfen en andere
watersporten, waardoor RiF010 niet alleen een plek wordt om te sporten, maar ook
om gemeenschappen te verbinden en te inspireren.”

Met RiF010 wordt de droom van Edwin van Viegen werkelijkheid, en zal het een visitekaartje worden voor de stad Rotterdam, dat de hele wereld zal inspireren.

Steiger 2
3011 GT Rotterdam
info@rif010.nl
www.rif010.nl

Dit is een artikel uit Rotterdam Insight #14. Het volledige magazine is hier te lezen.