Skip links

KONINKLIJKE VAN TWIST

Koninklijke van Twist

Wat doen wij?

Koninklijke Van Twist is een integer familie bedrijf waarbij verandering de enige constante is in ons 180 jarige bestaan. We zijn de innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen.

In de markt waarin de energietransitie in volle gang is, blijven wij mee veranderen met onze producten en diensten. Ons doel is samen, op een duurzame en innovatieve manier, beheersbaar te groeien. We willen eerlijk ondernemen en houden daarbij rekening met mens en milieu.

Historie

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1930, met het importeren van dieselmotoren voor divers gebruik. Sinds 1936 is Van Twist exclusieve importeur van het merk Perkins. Echter trekt de Tweede Wereldoorlog een zware wissel op het bedrijf. Bijna het gehele wagenpark wordt in beslag genomen door het leger. Eerst neemt het Nederlandse leger een aantal wagens in, gevolgd door de Duitse bezetters die de rest meenam. Noodgedwongen worden er weer paarden ingezet.

In de jaren na de oorlog wordt in 1948 Kemper en Van Twist Diesel B.V. opgericht. Het bedrijf ontstaat uit de fusie met Jachtwerf Kemper uit Schiedam. Hiermee breiden de activiteiten uit en kunnen de plezier- en beroepsvaart ook bediend worden. In de loop der jaren worden ook een aantal bedrijfsactiviteiten weer afgestoten. Tot waar het bedrijf nu staat… Koninklijke Van Twist richt zich vandaag de dag op complete energiesystemen.

Jeroen Eeuwijk

Contactgegevens
Telefoon: 078-6326600
E-mail: jeeuwijk@kvt.nl
Website: www.kvt.nl

Locatie
Keerweer 62
3316  KA Dordrecht

Berichten van Koninklijke van Twist