Skip links

Kiltunnel

Wat doet de Kiltunnel?

De Kiltunnel vormt de verbinding tussen het Eiland van Dordrecht en het eiland Hoeksche Waard. De in 1977 geopende tunnel is in eerste instantie een lokale hoofdverkeersader voor zowel autoverkeer als (brom)fietsers. De gebruikers zijn voor het grootste deel vaste klanten, die de Kiltunnel gebruiken om naar hun werk of school te gaan.

Voor inwoners van de Hoeksche Waard betekent de Kiltunnel toegang tot het ziekenhuis, het theater of het winkelhart van Dordrecht. Andersom brengt de tunnel de weidsheid en natuur van de Hoeksche Waard binnen handbereik van de Dordtenaren. In de loop der decennia zijn over en weer steeds meer forensen gebruik gaan maken van de Kiltunnel. In 2017 maakten voor het eerst meer dan vier miljoen automobilisten gebruik van de tunnel.

De Kiltunnel wordt beheerd door het Wegschap Tunnel Dordtse Kil. Het wegschap is een gemeenschappelijke regeling van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Dordrecht en Hoeksche Waard. Deze partijen hebben destijds zelf het initiatief genomen voor de tunnel, omdat zij die noodzakelijk achtten voor de ontwikkeling van de regio. Dat betekende ook dat men de tunnel zelf moest bekostigen. Voor aanleg, onderhoud en beheer van de tunnel werd tolheffing ingesteld.

De Kiltunnel kent verschillende tarieven voor voertuigen lager dan 2.30 meter en hoger dan 2.30 meter, inclusief lading.

Kiltunnel

Wouter Joosten 

Contactgegevens
Telefoon: 0615 – 00 23 55
E-mail: info@kiltunnel.nl
Website: www.kiltunnel.nl

Locatie
Provincialeweg 43, nr. 102
3316 ES Dordrecht

Berichten van Kiltunnel

OOK UITGELICHT WORDEN OP ONZE WEBSITE?

CHECK DE MOGELIJKHEDEN